Italiaanse Bloemenrivíera

10-daagse Grote Busreis - Diano Marina - Italië

Niveau Ondernemend
Niveau Ondernemend
Hotel
Hotel
Grote Bus
Grote Bus

Reissom vanaf 1.399,-

Groepsamenstelling

Uitgebreide kostenoverzicht kies "bereken jouw prijs"

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 24-06-2019

Deze groep bestaat voorlopig uit 35 personen (21 mannen en 14 vrouwen), met een leeftijd tussen de 26 en 70 jaar.

24-06-2019 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Buitenhof Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Waarom deze vakantie?

 • Vele excursies inbegrepen

 • Alle maaltijden inclusief

 • Vervoer per luxe touringcar

Italiaanse Bloemenrivièra

Midden in de prachtige Italiaanse Bloemenrivièra ligt de bruisende badplaats Diano
Marina met mooie stranden en een gezellig centrum. Vanuit deze badplaats gaan we komende week mooie uitstapjes maken naar o.a. het mondaine Monaco, Genua en de hoofdstad van de Bloemenrivièra San Remo. Vergeet ook niet te ontspannen tijdens het slenteren langs de promenade met vele palmbomen en heerlijke restaurantjes. Dit wordt een prachtige week langs de Italiaanse kust!

Programma van dag-tot-dag

Dag 1 Basel
Na vertrek vanuit Nederland rijden we naar de omgeving van Basel voor het diner en de overnachting.

Dag 2 Diano Marina
Verder zuidwaarts over de autoweg. Langzaam veranderen de kleuren van het landschap en naderen we onze bestemming. Aan het begin van de avond arriveren we in Diano Marina waar we hartelijk ontvangen zullen worden.

Dag 3 Cervo en vrije middag
In de loop van de ochtend rijden we naar Cervo, waar we heerlijk kunnen wandelen. Met zijn wirwar aan nauwe steegjes, trappen en straatjes die boven het kiezelstrand oprijzen, is Cervo de mooiste van de vele dorpjes die ten oosten van Diano Marina aan zee liggen. Boven het dorp staat de barokke gevel van de San Giovanni Battista. Cervo is met name bekend door de koraalvissers die hier wonen. Aan het begin van de middag zijn we weer terug bij ons hotel.

Dag 4 Monaco met Nederlandssprekende gids
Vandaag brengen we met een Nederlandssprekende gids een bezoek aan het mondaine Monaco en aan de Franse Rivièra. We maken een wandeling door Monte Carlo, de oude stad van dit ministaatje. Na het bezoek aan Monaco rijden we via een prachtige route langs de Italiaanse kust terug naar Diano Marina.

Dag 5 Ventimiglia en Dolceaqua
We beginnen met een bezoek aan Ventimiglia, waar op vrijdagochtend de weekmarkt plaatsvindt. Ventimiglia Alta, zoals het oude Ventimiglia heet, is zeker de moeite waard om te bezoeken. We kunnen hier heerlijk door de oude straatjes slenteren, een ijsje eten en genieten van het oude centrum waar het Romeins verleden overal zichtbaar is. Vervolgens rijden we door naar het pittoreske stadje Dolceaqua dat op een klif ligt, helemaal uitgestrekt in de groene omgeving.

Dag 6 Vrije dag
Deze dag kunnen we naar eigen wens indelen. In Diano Marina is het heerlijk flaneren op de gezellige boulevard. Een paar kilometer van Diano Marina ligt Imperia, waar het op zaterdag een drukte van jewelste is op de lokale markt.

Dag 7 Genua, Rapallo en Portofino
We gaan opnieuw op stap met onze Nederlandssprekende stadsgids en beginnen met een bezoek aan Genua, de hoofdstad van Ligurië, de regio waar de Italiaanse Rivièra toe behoort. We maken een mooie wandeling door het middeleeuwse centrum naar de imposante kathedraal en het voormalige dogenpaleis. De indrukwekkende barokke stadspaleizen, langs de ‘Strada Nuova’ staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hierna rijden we door naar het gezellige plaatsje Rapallo, waar we de tijd krijgen om te wandelen door de gezellige smalle straatjes en langs de boulevard. Op de terugreis rijden we een stukje van de oude kustweg, de Via Aurelia. De route tussen Rapallo en Sta. Margherita di Ligure is één van de mooiste van Ligurië!

Dag 8 San Remo
Vandaag staat in het teken van San Remo, de hoofdstad van de Bloemenrivièra. In San Remo kunnen we zowel het moderne centrum met winkelstraten als de oude stadskern ‘La Pigna’ bezoeken.

Dag 9 Mulhouse of Zuid-Duitsland
Ons verblijf aan de Bloemenrivièra zit er weer op en we aanvaarden de terugreis. We reizen landinwaarts naar het noorden en rijden via de Gotthard-tunnel Zwitserland in. We zien nog een flink gedeelte van het hooggebergte van Zwitserland om uiteindelijk te dineren en overnachten in ons overnachtingshotel in Mulhouse of Zuid-Duitsland.

Dag 10 Nederland
Terug in Nederland gaan we nog één keer in de namiddag aan tafel voor een gezamenlijk afscheidsdiner. Hierna worden we naar onze uitstapplaats gebracht.

 

Verblijf

Hotel Bergamo

Ons heerlijke hotel ligt op een kleine 100 meter van het strand in San Bartolomeo Al Mare en op zo’n 10 minuten van het gezellige centrum van Diano Marina. Als we tijd over hebben kunnen we hier heerlijk ontspannen bij het zwembad en in de avonduren genieten van live muziek en overheerlijke cocktails. Vanuit de kamers hebben we een prachtig uitzicht over de Bloemenrivièra, de kamers zijn voorzien van alle comfort.

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen

 • Bezoek aan Monaco

 • Boottocht naar Portofino

 • Wandelen langs de boulevard

Reissom

Vertrekdatum: 24-06-2019

 • Italiaanse Bloemenrivíera: 1.374,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Groepsgeld: 170,00
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 24,20

Inbegrepen bij reissom

Vervoer, verblijf, alle maaltijden, consumpties en uitstapjes volgens programma, begeleiding, reisverslag en reisverzekering.

Niet inbegrepen bij reissom

Groepsgeld, calamiteitenfonds €2,50, reserveringskosten €20,00, annuleringsverzekering en overige persoonlijke uitgaven.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 30
 • Max. aantal reizigers: 36
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Station Sloterdijk P&R Piarco plein
 • Beek - Hotel 't Heuveltje
 • Den Haag - Touringcarhalte
 • Eindhoven - P+R Meerhoven Transferium
 • Groningen - Station NS- t.h.v. rondvaartboot
 • Rotterdam - Metrostation Capelse Brug
 • Utrecht - Busstrook Transferium Westraven
 • Zwolle - Achterzijde station NS Grand Café Lübeck

Bijzonderheden

Zorg voor een geldig paspoort/Europese ID-kaart.

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk.

Foto's

 • ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 1
 • ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 2
 • ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 3
 • ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 4

Terug naar zoekresultaten

Vertrekdata:

 • 24-06-2019 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 1ON IT Italiaanse Bloemenriviera - Foto 2