Wörgl

8-daagse Grote Busreis - Wörgl - Oostenrijk

Niveau Ondernemend
Niveau Ondernemend
Hotel
Hotel
Grote Bus
Grote Bus

Reissom vanaf 1.058,-

Groepsamenstelling

Uitgebreide kostenoverzicht kies "bereken jouw prijs"

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 22-12-2018

Deze groep bestaat voorlopig uit 31 personen (20 mannen en 11 vrouwen), met een leeftijd tussen de 28 en 71 jaar.

22-12-2018 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Buitenhof Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Omschrijving

We brengen de kerstdagen door in het bergachtige Oostenrijk. Deze reis brengt ons naar het sfeervolle plaatsje Wörgl, gelegen in Tirol. Hier kunnen we uitstekend shoppen en maken we verschillende uitstapjes naar o.a. de gezellige stad Innsbruck én nemen we een kijkje bij de 120 meter hoge Olympische skischans! Voor de liefhebbers organiseren we een heuse arrenslee tocht.

Wörgl

Tirol staat bekend om de prachtige natuur en de gastvrijheid van de vriendelijke Tirolers. In de maand december is Tirol extra mooi om te bezoeken vanwege de (hopelijk) besneeuwde Alpentoppen en de sfeervol verlichte dorpjes. Wörgl heeft de langste winkelstraat van Tirol en is een uitstekende uitvalsbasis om de mooie bezienswaardigheden in de regio te ontdekken.

Verblijf

Hotel Alte Post

Ons 3-sterren hotel ligt in het centrum van Wörgl, in de directe omgeving van winkeltjes, restaurants en cafés. Er is een receptie, restaurant en een bar. Wifi tegen betaling. Alle 2- en 3-persoonskamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met bad, douche en toilet. We ontbijten en dineren in het hotel en lunchen meestal onderweg. Uiteraard genieten we van een heerlijk kerstdiner in het hotel.

Op zowel de heen- als de terugreis zullen we overnachten in een hotel in Zuid-Duitsland

Activiteiten

PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Dag 1, Nederland - Zuid-Duitsland ca. 600km
We maken kennis met onze reisgenoten en na te hebben genoten van een lekker kopje koffie en een kerststol gaan we op weg naar Zuid-Duitsland voor onze eerste overnachting.

Dag 2, Zuid-Duitsland - Wörgl ca. 300km
We gaan eerst lekker ontbijten en vertrekken dan op ons gemak naar onze eindbestemming in Oostenrijk. Rond het einde van de middag, als we hopelijk al veel besneeuwde bergtoppen hebben gezien, komen we aan bij ons hotel in Wörgl.

Dag 3, Swarovski Kristallwelten ca. 95km
Vandaag bezoeken we de sprookjeswereld van de Swarovski Kristallwelten! Nog voordat we naar binnen gaan zien we al de Kristall wolken waarin 800.000 kristaldeeltjes zijn verwerkt die prachtig weerspiegelen in het water van het eronder gelegen meer! Daarna bezoeken we de fonkelende schatkamers waarin bizarre creaties zijn gemaakt van kristaldeeltjes. Een grote, vriendelijke, water spuwende reus waakt over de ingang van de Swarovski wereld! Na het diner kunnen we een kerstmis in Wörgl bijwonen in de Stadtpfarrkirche, een bijzondere ervaring.

Dag 4, Vrije ochtend en natuurtocht Wilder en Zahmer Kaiser ca. 60km
Nadat we het op deze kerstochtend lekker rustig aan gedaan hebben vertrekken we na de lunch voor een mooie natuurtocht. Via St. Johann en de Pillersee rijden we naar Waidring. Onderweg kunnen we genieten van de prachtig besneeuwde omgeving van Wilder en Zahmer Kaiser. Vergeet vooral geen foto’s te maken! Via Kössen en Walchsee rijden we terug naar Wörgl en kunnen we ons voorbereiden op het heerlijke kerstdiner.

Dag 5, Innsbruck ca. 125km
We gaan een kijkje nemen de bij de 764 meter hoge Olympische skischans van Bergisel. Je kan je bijna niet voorstellen dat de schansspringers hier vanaf durven te springen! Na dit indrukwekkende bezoek rijden we verder naar het centrum van Innsbruck en bezoeken we de mooiste Rococokerk van Oostenrijk en flaneren we door de Maria Theresiastrasse. We hebben voldoende tijd om het centrum van Innsbruck te ontdekken!

Dag 6, Rattenberg en Westendorf ca. 65km
Rattenberg is de kleinste stad van Tirol waar we volgens de oude tradities en technieken het slijpen glas kunnen zien. Vergeet niet een mooi souvenir te kopen om mee naar huis te nemen! We rijden door naar het bekende en gezellige skidorp Westendorf. Wil je echt in de kerstsferen verblijven, dan organiseren we voor de liefhebbers een heuse arrensleetocht! Maar wil je genieten van een geweldig uitzicht over het Brixental, neem dan de gondel naar boven! Een werkelijk prachtige dag wordt dit!

Dag 7, Wörgl – Zuid-Duitsland ca. 390km 
Na het ontbijt verlaten we Oostenrijk maar dat kan natuurlijk niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan het grootste meer van Oostenrijk, de Achensee met zijn helderblauwe water. We bezoeken het dorpje Pertisau wat ligt aan het meer. Voor onze laatste overnachting rijden we door naar Zuid-Duitsland.

Dag 8, Zuid-Duitsland – Nederland ca. 500km
De laatste dag van onze prachtige reis breekt aan. We rijden terug naar Nederland en genieten nog van een heerlijk afscheidsdiner voordat we daadwerkelijk afscheid nemen van elkaar.

Reissom

Vertrekdatum: 22-12-2018

 • Wörgl: 1.038,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Groepsgeld: 145,00
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Inbegrepen bij de reissom

Vervoer, 7 overnachtingen, alle maaltijden en uitstapjes, begeleiding, reisverslag en reisverzekering.

Niet inbegrepen bij de reissom

Groepsgeld, calamiteitenfonds €2,50, reserveringskosten €20,00, annuleringsverzekering en overige persoonlijke uitgaven.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 32
 • Max. aantal reizigers: 36
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Station Sloterdijk P&R Piarco plein
 • Beek - Hotel 't Heuveltje
 • Den Haag - Touringcarhalte
 • Eindhoven - P+R Meerhoven Transferium
 • Groningen - Transferium P&R Hoogkerk
 • Rotterdam - Metrostation Capelse Brug
 • Utrecht - Busstrook Transferium Westraven
 • Zwolle - Achterzijde station NS Grand Café Lübeck

 Bijzonderheden

Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort/Europese Identiteitskaart.

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Foto's

 • Worgl 001
 • Worgl 01
 • Worgl 06

Vertrekdata:

 • 22-12-2018 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Worgl 001Worgl 01