Unterharmersbach

8-daagse Grote Busreis - Unterharmersbach - Duitsland

Niveau Ondernemend
Niveau Ondernemend
Hotel
Hotel
Grote Bus
Grote Bus

Reissom vanaf 1.206,-

Groepsamenstelling

Uitgebreide kostenoverzicht kies "bereken jouw prijs"

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 22-12-2019

Deze groep bestaat voorlopig uit 21 personen (12 mannen en 9 vrouwen), met een leeftijd tussen de 29 en 71 jaar.

22-12-2019 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Buitenhof Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Waarom deze vakantie?

 • Leuke uitstapjes inclusief
 • Verblijf in de prachtige omgeving van het Zwarte Woud
 • Alle (kerst)maaltijden inbegrepen

Unterharmersbach

Met een luxe touringcar bezoeken we de hoogtepunten van het sprookjesachtige Zwarte Woud. We doen historische steden aan als Freiburg, Straatsburg en Colmar, ook wel het Venetië van het Zwarte Woud genoemd. Natuurlijk staan er ook leuke dingen gepland voor in de avond. We krijgen de mogelijkheid om de nachtmis bij te wonen en na het kerstdiner gaan we lekker dansen op live muziek!

Verblijf

Hotel Eckwaldblick

Hotel Eckwaldblick ligt in het kleine plaatsje Unterharmersbach in het mooie Zwarte Woud. Het hotel is gunstig gelegen op loopafstand van het historische centrum van Zell en vanuit het hotel kunnen we mooie wandelingen maken. Het hotel beschikt over een receptie met een kleine lounge. Er is een lift aanwezig evenals een sfeervol restaurant. De verzorgde kamers beschikken allemaal over een televisie, badkamer met een douche, toilet en föhn.

Activiteiten

Dag 1 Unterharmersbach
Na een heerlijk kopje koffie met iets lekkers genuttigd te hebben gaan we op weg naar onze vakantiebestemming de komende Kerstdagen namelijk het Zwarte Woud in Duitsland. In de loop van de middag komen we aan in Unterharmersbach en worden we ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2 Freiburg en Titisee
De gezellige universiteitsstad Freiburg mag natuurlijk niet ontbreken in ons programma. We bekijken de historische en sfeervolle binnenstad en nemen een kijkje op de kerstmarkt. In de middag rijden we door naar Titisee, één van de bekendste vakantieoorden van het Zwarte Woud.

Dag 3 Straatsburg
Vandaag steken we de grens over naar Frankrijk waar we de indrukwekkende hoofdstad van de Elzas gaan bezoeken. Ondank dat het een Franse stad is doet Straatsburg erg Duits aan met zijn vele vakwerkhuizen. De stad is sfeervol verlicht en heeft een grote kerstmarkt met meer dan 250 kerstkraampjes verspreid over de stad. We gaan terug naar ons hotel voor het diner waarna we de mogelijkheid hebben om een nachtmis bij te wonen.

Dag 4 Simonswald en het Glottertal
Vrolijk Kerstfeest! We beginnen deze kerstochtend met een lekker ontbijt en kunnen daarna een heerlijke wandeling maken door het dorp of zelfs de kerk bezoeken. Na de lunch maken we een mooie tocht door het Simonswald en het Glottertal. Vanavond genieten we van een kerstdiner en gaan de voetjes van de vloer tijdens de dansavond met live muziek!

Dag 5 Bodensee
Eerst genieten we van een kerstontbijt, daarna vertrekken we naar Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee en bekend vanwege de vele monumentale bouwwerken. We maken een mooie wandeling en genieten van de sfeer en alle bezienswaardigheden.

Dag 6 Riquewihr en Colmar
We beginnen vandaag met een bezoek aan het leuke stadje Riquewihr. Hierna rijden we door naar Colmar, deze stad wordt ook wel 'klein Venetie' genoemd vanwege de vele grachten. We maken een wandeling door het gezellige centrum en via het indrukwekkende landschap van de Vogezen rijden we in de middag weer terug naar ons hotel.

Dag 7 Triberg en Wolfach
Vandaag bezoeken we een boerderij waar we zien hoe Schnapps gemaakt wordt en kunnen we dit drankje ook proeven! Vervolgens gaan we naar de stadjes Triberg en Wolfach en bezoeken we een glasblazerij. Hier kunnen we met eigen ogen zien hoe de mooiste voorwerpen van glas gemaakt worden. Terug in het hotel kunnen we zien hoe de beroemde Schwarzwalder Kirschtorte gemaakt wordt. Uiteraard krijgen we ter afsluiting een kopje koffie mét een stuk taart!

Dag 8 Nederland
Helaas zit de vakantie er al weer bijna op. Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis en rijden we over de Duitse snelwegen terug naar Nederland. Nadat we nog even genieten van het afscheidsdiner, zeggen we elkaar gedag en kunnen we terugkijken op een mooie vakantie!

Reissom

Vertrekdatum: 22-12-2019

 • Unterharmersbach: 1.186,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 19,36

Inbegrepen bij de reissom

Vervoer, verblijf, alle maaltijden, consumpties en uitstapjes volgens programma, begeleiding, reisverslag en reisverzekering.

Niet inbegrepen bij de reissom

Calamiteitenfonds € 2,50, reserveringskosten € 20, annuleringsverzekering en overige persoonlijke uitgaven.

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 30
 • Max. aantal reizigers: 36
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Station Sloterdijk P&R Piarco plein
 • Beek - Hotel 't Heuveltje
 • Breda - Internationale bushalte Elleboog
 • Den Bosch - Station Oost bushalte Noordzijde
 • Den Haag - Touringcarhalte
 • Groningen - Transferium P&R Hoogkerk
 • Rotterdam - Centraal Station Meetingpoint
 • Rotterdam - Metrostation Capelse Brug
 • Utrecht - Busstrook Transferium Westraven
 • Zwolle - Achterzijde station NS Grand Café Lübeck

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort/Europese IDkaart.

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk.

Foto's

 • Zwarte Woud II
 • Freiburg
 • Zwarte Woud V
 • Zwarte Woud I
 • Zwarte Woud VI

Vertrekdata:

 • 22-12-2019 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Zwarte Woud IIFreiburg