De Schotse Hooglanden

10-daagse Grote Busreis - Pitlochry - Groot-Brittannië

Niveau Ondernemend
Niveau Ondernemend
Hotel
Hotel
Grote Bus
Grote Bus

Reissom vanaf 1.849,-

Groepsamenstelling

De reissom is inclusief groepsgeld, bestaande uit: elke dag een excursie, uitstapje of activiteit. Voor een uitgebreid kostenoverzicht, kies "Bereken jouw prijs".

Groepsamenstelling

Vertrekdatum: 25-08-2020

Deze groep bestaat voorlopig uit 18 personen (14 mannen en 4 vrouwen), met een leeftijd tussen de 23 en 75 jaar.

25-08-2020 (Gegarandeerd vertrek)

Extra opties:

(van onderstaande opties is de prijs en beschikbaarheid op aanvraag)

Inclusief: Alle overnachtingen • Alle maaltijden • Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v. • Vervoer tijdens de vakantie (m.u.v. vliegreizen) • Groepsgeld, bestaande uit elke dag een excursie, uitstapje of activiteit, inclusief entreegelden ­• Gezamenlijke consumpties • Reisverslag • Kosten voor Reisbegeleiding • Reis­, bagage­ en ongevallenverzekering "Comfort" van Europeesche Verzekeringen

Buitenhof Reizen gunt haar reizigers een mooie vakantie, daarom vragen wij diverse gegevens bij het boeken van de reis. Dit duurt slechts 10 minuten met een mooie vakantie in het vooruitzicht!

Hulp nodig bij boeken?

x

Wilt u hulp van onze medewerkers bij het invullen van uw boekingsformulier? Vul hier uw gegevens in, dan reserveren wij een plek voor u en bellen u binnen 1 werkdag terug.

Optie nemen op deze reis?

x

Wilt u een optie nemen op deze reis? Vul dan dit formulier in.

Omschrijving

Waarom deze vakantie

 • Dagelijks een uitstapje

 • Alle maaltijden inclusief

 • Vervoer per touringcar en ferry

 • Inclusief Groepsgeld € 220

Schotland

Bij Schotland denken we aan whisky, doedelzakken en de beroemde geruite kilts (rokken) maar het eigenzinnige land heeft meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende hooglanden en de fascinerende landschappen. We gaan op zoek naar het monster van Loch Ness en genieten van de pittoreske dorpjes.

Verblijf

Hotels

Tijdens onze rondreis verblijven we in middenklasse hotels(*) inclusief een Schots ontbijt en een driegangen keuzediner. De kamers hebben een badkamer met douche of bad en toilet. Tijdens de ferry overtocht verblijven we in tweepersoonshutten met een stapelbed. 


Hotel Dundarach

Gebouwd in 1860 en vroeger bedoeld voor wijnhandelaren. Nu is het een comfortabel hotel waar we dan ook 2 nachten verblijven.

Faciliteiten
Het hotel biedt een comfortabele lounge met adembenemende vergezichten over de omliggende heuvels. Verder is er een receptie, bar en restaurant waar wij zullen ontbijten en dineren, ook beschikt het hotel nog over een terras en tuin. Wifi is gratis in het hele hotel.

Kamers
De moderne kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, en badkamer met bad of douche en toilet.

Locatie
Pitlochry ligt aan de rivier de Tummel en het meer Loch Faskally. Kijk dan ook meteen even naar de zalmladder die je daar kan vinden, want die helpt de zalm stroomopwaarts. Pitlochry is gebouwd in traditioneel Victoriaanse stijl.


Bay Highland hotel

Voor het volgende hotel slaan we onze vleugels uit in het Bay Higland Hotel in Strathpeffer. Hier verblijven we 3 nachtjes.

Faciliteiten
In dit hotel is er een receptie, bar en restaurant waar wij zullen ontbijten en dineren, ook beschikt het hotel nog over een terras en tuin. Wifi is gratis in het hele hotel.

Kamers
De kamers hebben een badkamer met douche/bad en toilet, comfortabele bedden, en een televisie

Locatie
Strathpeffer is ons meest noordelijk gelegen dorpje in Schotland.


Muthu Ben Doran & Royal Tyndrum Hotel

Dit 3-sterren hotel biedt een geweldig uitzicht over de schotse natuur, want dit hotel bevindt zich aan de noordelijke kant van het Loch Lomond National Park. We verblijven 2 nachten in dit hotel.

Faciliteiten
Naast een adembenemende ‘view’ heeft het hotel ook een lounge om even tot rust te komen.

Kamers
De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en bad, televisie, wi-fi en thee - en koffiefaciliteiten.

Locatie
Tyndrum is een voormalig mijnbouw stadje en tegenwoordig een aantrekkelijk toeristische bestemming. Vrij vertaald uit het oude schotse dialect betekent Tyndrum, ‘‘het huis op de heuvelrug’’.


*De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Activiteiten

Wat gaan we zeker doen

 • Bezoek Edinburgh

 • Loch Ness

 • Beroemde Harry Potter brug

 • Cairngorms National Park

 • Dagtocht Highlands

PROGRAMMA DAG-TOT-DAG

Dag 1: Vertrek uit Nederland met de nachtferry
We vertrekken vanuit IJmuiden voor de nachtovertocht met DFDS Seaways naar Newcastle. Aan boord begint de vakantie al, want we kunnen genieten van de vele faciliteiten van de ferry

Dag 2: Edinburgh
Nadat we zijn aangekomen in Newcastle rijden we via de Scottish Borders naar Edinburgh, de karaktervolle Schotse hoofdstad prachtig gelegen op de Schotse heuvels. In Edinburgh maken we een korte stadsrondrit waarbij we uiteraard Edinburgh Castle te zien krijgen. In het kasteel worden de Schotse kroonjuwelen bewaard, bestaande uit een kroon, een scepter en een zwaard. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel in Pitlochry waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Dag 3: Queens View en Blair Castle
Vandaag bezoeken Victoriaans Pitlochry. We zien onder andere de waterkrachtcentrale van Centraal Schotland en de zalmtrap waarlangs de zalm in het voor- en najaar gebruik van maakt. Daarna vertrekken we naar het bekende uitkijkpunt Queens View met haar koninklijke uitzicht over Loch Tummel. Volgens velen is dit één van de mooiste uitzichtpunten van Schotland. Ook bezoeken we Blair Castle, waar we kennismaken met ruim 700 jaar Schotse geschiedenis. Het strategisch gelegen kasteel is vanuit de verte al te zien en is met zijn witte torentjes een lust voor het oog.

Dag 4: Cairngorms National Park
Eén van de hoogtepunten van deze reis is de tocht door de Cairngorm Mountains over de hoogst gelegen bergweg van Schotland. Door een adembenemend landschap rijden we naar het hoogstgelegen bergdorp Tomintoul om vervolgens via een deel van de 'whiskytrail' en Grantown-on-Spey af te dalen naar Culloden Battlefield. Hier werd in februari 1746 definitief een einde gemaakt aan de Schotse droom van een onafhankelijke natie. De tv-serie Outlander geeft de sfeer rondom de Schots-Engelse veldslagen prachtig weer. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Strathpeffer.

Dag 5: West Highlands en Inverewe Gardens
Vandaag staat er weer een dagje natuur op het programma! We bezoeken de westkust met een schitterende dagtocht door de Highlands en een stop bij de watervallen van Rogie. Vanaf de hangbrug zien we het water naar beneden storten in een spectaculaire kloof. Aansluitend bezoeken we de kleurrijke Inverewe Gardens, waar dankzij de warme golfstroom subtropische planten uit alle delen van de wereld groeien. Vooral de rododendrons en palmbomen zijn hier bekend.

Dag 6: Highlands
Meer moois van Schotland zien? Vandaag gaan hebben gaan we door de overweldigende natuur van de Highlands. Een prachtige route brengt ons via Bonar Bridge en Lairg naar Golspie voor een bezoek aan het indrukwekkende Dunrobin Castle, het kasteel van de Sutherlandfamilie. Hoog op een plateau gelegen kijkt u vanaf het terras uit over de Noordzee en ontvouwt zich aan uw voeten de gemanicuurde tuin. In het voormalige tuinhuis is nu een museum gevestigd waar we de meest vreemdsoortige objecten kunnen bekijken, die de hertogen in de loop der eeuwen buit hebben gemaakt tijdens hun wereldreizen. Na dit bezoek rijden we via Dornoch Firth naar Tain, waar we met een beetje geluk een kolonie zonnende zeehonden kunnen bewonderen. Via Cromarty Firth en Moray Firth rijden we terug naar Strathpeffer.

Dag 7: Caledonian Canal en Loch Ness
We verlaten Strathpeffer en gaan op zoek naar Nessie, het lieftallige monster van Loch Ness. Een mooie route via Beauly brengt ons naar het bezoekerscentrum in Drumnadrochit. Hier komen we alles te weten over ’s werelds bekendste monster. We volgen het Caledonian Canal, het kanaal dat de Noordzee met de Atlantische Oceaan verbindt; in het kanaal zijn 29 schutsluizen gebouwd om de hoogte te overbruggen. In Fort Augustus kunt u een blik werpen op een aantal van deze trapsgewijs aangelegde sluisjes. Via Spean Bridge en Fort William bereiken we één van de mooiste Schotse glens: Glen Coe; hier werd in 1692 de MacDonald clan uitgemoord door de Engelsen, waardoor de glen ook wel Tranendal wordt genoemd. In films als Braveheart, Harry Potter en Skyfall werd Glen Coe als decor gebruikt. Onze volgende twee overnachtingen zijn in de omgeving van Tyndrum.

Dag 8: Oban
Vandaag bezoeken het mooie havenstadje Oban, gebouwd op een steile heuvel. Alleen al voor de vergezichten over zee en het uitzicht op de kust van Argyll is een bezoek de moeite waard! Ook kunnen we hier de prominent aanwezige Mc Caig’s Tower bewonderen, een onvoltooide imitatie van het Colosseum in Rome. Langs de drukke pier in Oban wordt volop verse vis verkocht.

Dag 9: Loch Lomond en Gretna Green
Via het pittoreske plaatsje Luss nabij Loch Lomond, het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië, en Gretna Green rijden we naar Newcastle. Hier schepen we in aan boord van DFDS Seaways voor een ontspannen nachtovertocht richting Nederland. Aan boord is er volop de gelegenheid om met onze reisgenoten na te praten over de indrukken die we in Schotland hebben opgedaan. We overnachten op de ferry.

Dag 10: Aankomst Nederland
In de ochtend arriveren we in IJmuiden, waarna u naar uw uitstapplaats gebracht. We kunnen terugkijken op een mooie reis door de Schotse Hooglanden!

 

Reissom

Vertrekdatum: 25-08-2020

 • De Schotse Hooglanden: 1.824,00
 • Calamiteitenfonds: 2,50
 • Reserveringskosten : 20,00
 • Reis-, bagage-, ongevallenverzekering Europa: 24,20

Inbegrepen bij de reissom

 • Vervoer vanaf opstapplaats
 • Verblijf
 • Alle maaltijden en gezamenlijke consumpties
 • Dagelijks een excursie
 • Uitstapje of activiteit, begeleiding
 • Reisverslag
 • Reisverzekering

Niet inbegrepen bij de reissom

 • Reserveringskosten € 20 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Annuleringsverzekering
 • Kosten voor reisdocumenten
 • Overige persoonlijke uitgaven (zakgeldadvies € 20 per dag)

Taxiservice

Taxiservice van en naar de opstapplaats is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

PGB tarief 2020 - Begeleiding

Uurloon:  € 8,00
Dagloon: € 64,00

Reisinfo

Aantal reizigers/begeleiders

 • Min. aantal reizigers: 32
 • Max. aantal reizigers: 36
 • Max. aantal begeleiders: 6

Opstapplaatsen

 • Amsterdam - Station Sloterdijk P&R Piarco Plein
 • Breda - Internationale bushalte Elleboog
 • Eindhoven - P+R Meerhoven Transferium
 • IJmuiden - DFDS overtocht
 • Rotterdam - Metrostation Capelse Brug
 • Utrecht - P+R Westraven bushalte
 • Weert - Station NS
 • Zwolle - Achterzijde station NS Grand Café Lübeck

Vervoer

 • We reizen per comfortabele touringcar

Bijzonderheden

 • Zorg voor een geldig paspoort/Europese ID-kaart. Ondanks Brexit blijft de ID-kaart een geldig document om toegang te verkrijgen tot Groot-Britannië tot en met 31 december 2020

 • Overnachting op de heen- en terugreis op ferry

Foto's

 • Schotse Hooglanden 01 ON
 • Schotse Hooglanden 11 ON
 • Schotse Hooglanden 03 ON
 • Schotse Hooglanden 04 ON
 • Schotse Hooglanden 05 ON
 • Schotse Hooglanden 06 ON
 • Schotse Hooglanden 07 ON
 • Schotse Hooglanden 08 ON
 • Schotse Hooglanden 09 ON
 • Schotse Hooglanden 10 ON
 • Schotse Hooglanden 02 ON

Vertrekdata:

 • 25-08-2020 (Gegarandeerd vertrek)

Betekenis statussen

Gegarandeerd vertrek
Deze datum heeft een gegarandeerd vertrek. Dit betekent dat de reis altijd doorgaat, ongeacht het aantal reizigers. Je kunt je dus nu al voorbereiden op jouw vakantie!

Beschikbaar
Deze vakantie heeft nog voldoende plaatsen beschikbaar. Een boeking op deze datum kunnen wij dan ook direct aan jou bevestigen, onder voorbehoud van geschiktheid, tenzij je kiest voor een extra optie, zoals een 1-persoonskamer. Deze zijn altijd op aanvraag.

Op aanvraag
Dit betekent dat de vakantie op de door jou gekozen vertrekdatum niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar is. Als je deze reis boekt, streven wij ernaar je uiterlijk binnen 5 werkdagen te informeren omtrent de status van de boeking.
Indien jouw aanvraag niet gerealiseerd kan worden, dan vervalt jouw boeking natuurlijk kosteloos en zullen wij jou informeren over de beschikbaarheid van andere vakanties. Kan aan de aanvraag worden voldaan, dan is jouw boeking definitief en ontvang je van ons een bevestiging.

 
Schotse Hooglanden 01 ONSchotse Hooglanden 11 ON