Het Coronavirus- Hoe gaan wij hiermee om?

In verband met het Coronavirus wordt ons steeds vaker de vraag gesteld of vakanties wel doorgaan, of ons wordt om (reis)advies gevraagd. Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen en de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ANVR en RIVM op. 


Stichting Het Buitenhof annuleert alle reizen tot en met 31 mei 2020
In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. Inmiddels raadt ook de overheid af om te reizen naar het buitenland.

Om die reden hebben we besloten om alle vakanties met Stichting Het Buitenhof (Buitenhof Reizen, Kompas Reizen, AutiTravel, MundoRado Reizen en Ouderen Vakanties) met vertrek tot en met 31 mei 2020 te annuleren. Voor alle reizen met vertrek vanaf 1 juni zullen wij medio mei besluiten nemen per bestemming en per datum in overleg met ANVR, RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website zullen wij je blijven informeren. Vanzelfsprekend zullen wij persoonlijk contact met je opnemen zodra wij nieuws hebben over de reis die je bij ons geboekt hebt.
 

Voucher
Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher voor de betaalde reissom. Met dit voucher kan een vervangende reis op een later tijdstip geboekt worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Meer informatie over de voucher lees je hieronder in de 'Veelgestelde vragen'.
 

Zodra de situatie verandert en er door het Ministerie een ander advies gegeven wordt, dan volgen wij dit advies uiteraard dírect op. Wij houden dit nauwlettend in de gaten en zullen een update over de berichtgeving op onze website én social media plaatsen. Indien nodig zullen wij vanzelfsprekend de reizigers/contactpersonen persoonlijk inlichten. Meer informatie over reisadviezen van het land waar je naartoe gaat lees je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
Hier kun je jouw vakantieland invullen. Vervolgens lees je het advies van het Ministerie.

 

Veelgestelde vragen over het Coronavirus

Waarom heet het Coronavirus zo?
Als je het virus onder de elektronenmicroscoop ziet, heeft hij uitsteeksels met een bolletje erop. Dat ziet er en beetje uit als een kroon. De Latijnse naam voor kroon is Corona.
 

Wat is het huidige reisadvies?
Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio en wijzigt regelmatig op dit moment. Kijk voor de laatste update op de site van  het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 

Wat als ik niet meer op vakantie wil?
Je kunt jouw vakantie in principe niet zonder kosten annuleren. Wij houden wel rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, afhankelijk van de betreffende situatie zullen wij een besluit nemen en maatregelen treffen.
 

Biedt het Calamiteitenfonds uitkomst?
Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van een calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake. Voor meer informatie zie:
https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking
 

Mijn reisbestemming is getroffen door het Coronavirus. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
De standaard annuleringsdekking biedt hiervoor geen dekking.
 

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer op reis ben dan gepland?
Duurt jouw reis door een onvoorziene vertraging, buiten jouw wil om, langer dan dit aantal geplande dagen? Dan blijft jouw reisverzekering geldig tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren.
 

Ik ben op reis en heb extra reis- en verblijfkosten omdat ik door het Coronavirus langer op mijn reisbestemming moet blijven. Is dit verzekerd?
Extra reis- en verblijfkosten zijn verzekerd als jij of een medereiziger ernstig ziek wordt tijdens de reis.
 

Ik ben op reis en moet medische kosten maken door het Coronavirus. Is dit verzekerd?
Je bent verzekerd voor schade door ziekte tijdens de reis als aanvulling op de vergoeding van jouw zorgverzekering, mits je deze verzekering hebt afgesloten bij Stichting Het Buitenhof. Let op: jouw zorgverzekering dient ook dekking te bieden in het land waar je op reis bent. Er wordt uitsluitend een aanvullende vergoeding vanuit de reisverzekering gedaan.

Wat gebeurt er wanneer Stichting Het Buitenhof reizen gaat annuleren?

 • We nemen contact met jou / jouw contactpersoon op om alles door te spreken. Natuurlijk kijken wij naar de mogelijkheden.
 • Als we jou niet kunnen omboeken naar een gepaste reis, ontvang je van ons een Corona-voucher. Met dit voucher kan een vervangende reis op een later tijdstip geboekt worden.
   

Wat is een Corona-voucher en hoe werkt het?

 • Deze Corona-voucher, met SGR garantie, is in het leven geroepen door ANVR en SGR. Hiermee blijven onze reizigers verzekerd dat de reeds betaalde reissom is veiliggesteld.
 • Bij een annulering van een reis door Het Buitenhof, ontvang je van ons bericht en een Corona-voucher. Op de voucher & begeleidende brief staan: naam van de reiziger/hoofdboeker, relatienummer, kenmerk, waarde van de voucher (bedrag dat de voucher waard is), uitgiftedatum voucher, uiterste inleverdatum voucher.
 • Op deze voucher zijn voorwaarden van toepassing.
 • De vermelde uitgiftedatum is de datum waarop wij de voucher hebben aangemaakt.
 • De geldigheid is 1 jaar na uitgiftedatum. Dit betekent dat er binnen de gestelde termijn van 1 jaar een nieuwe boeking moet worden gemaakt.
 • De waarde van de voucher is precies gelijk aan het bedrag dat je al aan ons betaald hebt.
 • Wij noteren bij jouw gegevens in ons systeem dat jij een Corona-voucher ontvangen hebt. Bewaar deze voucher goed!
 • Binnen 1 jaar na de uitgiftedatum kun je bij ons de voucher inruilen om een andere reis te boeken. De voucher is dus alleen geldig bij onze reisorganisatie.

  Wil je meer weten over de Corona-voucher? Bel ons gerust op: 0182-587050 (ma t/m vrij van 9:00-17:00) of mail naar: info@buitenhof.nl


Bekijk onderstaande video, welke is gemaakt door ANVR i.s.m. het Ministerie van Buitenlandse Zaken.