Gaan de vakanties in 2021 door?

 

Wij krijgen regelmatig de vraag of de vakanties deze zomer doorgaan. Een lastige vraag om te beantwoorden, want we weten allemaal dat het Corona-virus nog niet weg is. Desondanks zijn we wel positief, want er gebeurt op dit moment heel veel:
 

1) Er wordt met grote snelheid gevaccineerd. Heb jij jouw eerste of misschien zelfs wel jouw tweede prik gekregen?

2) Vorig jaar hebben we een richtlijn geschreven, welke is goedgekeurd door het RIVM en waardoor we op een veilige en verantwoorde wijze vakanties hebben kunnen organiseren binnen Nederland in 2020. Met de kennis van vorig jaar en met de huidige ontwikkelingen in ons achterhoofd, hebben we een nieuwe richtlijn opgesteld; deze richtlijn zal wederom binnenkort getoetst worden door het RIVM.

3) Voor alle vakanties binnen Nederland: Vanaf juni gaan we weer met elkaar op vakantie in Nederland. Wij hebben er enorm veel zin in en hopen dat jij, als je in Nederland op vakantie gaat, ook al aan het aftellen bent. Wij gaan ervan uit dat al deze vakanties doorgaan, maar wachten nog op goedkeuring van onze richtlijn (zoals we hierboven hebben gemeld).

4) Voor alle vakanties naar het buitenland: er komt een Corona-paspoort (EU-Covid-19-certificaat), waarmee je kunt aantonen dat je óf gevaccineerd bent, óf onlangs negatief bent getest óf je hersteld bent van de ziekte en inmiddels voldoende antilichamen hebt. Met dit certificaat kan je dus de grens over! Houd er wel rekening mee dat je, als je nog niet bent gevaccineerd, je wel kort voor vertrek én voordat we weer terug naar Nederland reizen jezelf moet laten testen. Zodra wij hierover meer informatie hebben, zullen we je hier over informeren.

5) Reisadviezen Europa: Op dit moment geldt het reisadvies dat we nog niet naar het buitenland mogen reizen tot en met 15 mei 2021. Vanaf 15 mei zal er per land en per gebied reisadviezen worden gegeven. Wij zullen alleen vakanties naar het buitenland organiseren, indien bestemmingen veilig zijn en dit wordt getoond met de kleur geel of groen. 
Welke landen hebben welke kleurcode? | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken . We zullen zo veel mogelijk vakanties met vertrek in juni doorschuiven naar het najaar. Zodra dit geldt voor jouw geboekte vakantie, zullen we je hierover informeren.

6) Als je dit jaar nog geen vakantie wilt boeken, maar wel volgend jaar weer met ons op reis wilt: we zijn op dit moment al druk aan het inkopen voor de vakanties in 2022. Dat betekent dat we nu al weten waar we naar toe gaan en dat we voor jou alvast een voorboeking kunnen maken. Je kunt ons bellen of mailen, zodat we voor jou alvast een plekje kunnen reserveren.
 

Wij kunnen niet wachten om eindelijk weer op reis te gaan en hopen jou op één van onze vakanties terug te zien!

Vakantie groeten,
 

Team Buitenhof Reizen